Klo. 06:00-06:20 Mie herään, laitan kahvit tulille ja lämmitän pienimmälle valmiiksi maidon.

Klo. 06:20-06:55 Teen joka-aamuisen jumpan ja käyn pikasuihkussa.

Klo. 07:00 Vauva herää, mie vien hälle maitopullon ja toivon, että pikkumies nukahtaa uudelleen. Tällä kertaa miun toive kuullaan. Kittaan äkkiä kahvia.

Klo. 07:10 Katson pyykit ja laitan molempiin koneisiin yhden koneellisen pyörimään. Sen jälkeen leivotaan. Mie olen edellisenä päivänä tehnyt valmiiksi leipätaikinan, joten miun tarvitsee ainoastaan muotoilla haluamani leipä samalla, kun odottelen uunin lämpenemistä. Uuni on valmis melkein yhtä aikaa kun mie saan työni päätökseen.

Klo. 07:30 Laitan tiskit koneesta kaappiin ja täydennän konetta uusilla, jo käytetyillä astioilla. Istun hetkeksi alas juomaan kahvia.

Klo. 07:45 Alan ottaa aamupalatarvikkeet esille ja laitan kahvin uudelleen tippumaan.

Klo. 08:00 R herää.

Klo. 08:05 Tytöt herää. Mie autan aamutoimissa.

Klo. 08:12 Sattumoisin kumpikin kone on valmis. Mie otan pyykit pois ja laittelen ne kuivumaan. Laitan puuron tulille.

Klo. 08:20 Aamupala on pöydässä. Tällä kertaa on tarjolla puuroa (lapsille banaanipalojen kera), ruisleipää juustolla, kurkulla, salaatinlehdillä, tomaateilla ja maksamakkaralla, jogurttia, keitettyjä kananmunia ja ohuita lohisiivuja. Juomina maitoa, tuoremehua ja miulle ja R:lle kahvia. Keskimmäinen ei pidä tomaatista, ja syö pitkin hampain yhden viipaleen. Mie ahnehdin loput.

Klo. 08:30 Mie otan leivän uunista ja jatkan syömistä.

Klo. 08:45 Kaikki on syöneet. Vauva herää, mie toimin hänen kanssa aamutoimet ja R vahtii että tytöt pesee kätensä, kasvonsa ja hampaansa. Mie katson heille puhdasta päälle.

Klo. 09:05 R alkaa laitella itseään siihen tällinkiin, että kehtaa lähteä ovesta ulos ja töihin. Mie puhdistan keittiön kaikkien kolmen lasten halutessa auttaa ja vauvan melkein kömpiessä tiskikoneeseen. Tytöt menevät leikkeihinsä, mie laitan vauvan sitteriin ja imuroin keittiön.

Klo. 09:30 R lähtee töihin. Mie syötän vauvan, tytöt leikkii edelleen keskenään.

Klo. 09:55 Alan lukemaan lapsille niitä kirjoja, mitä he valikoivat. Pinossa on kirjoja kuvakirjoista Saapasjalkakissaan.

Klo. 10:20 Mie silitän R:n vaatteita. Tytöt tappelee siitä, kumpi kerää mitkäkin lelut pois. Miun on lopulta sanottava, että jos lelut eivät nyt mene laatikkoon (luvassa on ohjelmanmuutos ja mie haluan, että huoneessa mahtuu leikkien jälkeenkin kävelemään) niin puistoon ei tänään mennä. Suurin osa leluista meneekin paikoilleen ihan kiltisti, joku leikki lapsilta jää kesken ja mie annan lasten jättää tähän leikkiin kuuluvat muutamat lelut siihen, missä ovatkin.

Klo. 10:50-11:15 Syödään uudelleen. Pöydässä on kanakeittoa, kanasalaattia, leipää juustolla sekä maitoa. Kaikki syövät. Syönnin jälkeen aletaan tekemään lähtöä.

Klo. 11:35 Ollaan pihalla. Käydään kävelemässä ja mennään puistoon. Tyttöjen lempipuuhaa on keinuminen, liukumäen laskeminen, ja hiekkakakkujen lapiointi. Meillä ei kylläkään ole hiekkaleluja mukana, joten nyt ne leikit jäävät. Mie keinutan vauvaa, joka hihkuu ja nauraa vauhdin huumassa.

Klo. 12:00 Vauva on väsynyt ja mie nukutan hänet vaunuihin.

Klo. 12:55 Lähdetään kotiin.

Klo. 13:10 Tytöt syövät, mie juon kahvia. Vauva nukkuu parvekkeella vaunuissa itkuhälytin seuranaan.

Klo. 13:25 Laitan tytöt päiväunille ja alan itse pyyhkiä pölyjä. Koneellinen pyykkiä pyörii taas.

Klo. 14:00 Vauva herää. Syötän hänet ja syön nopeasti itsekin jotain pientä.

Klo. 14:20 Hassutellaan, leikitään.

Klo. 14:45 Nuorempi tyttö herää ja haluaa katsoa Muumeja.

Klo. 14:55 Vanhempi tyttö herää ja liittyy seuraan.

Klo. 15:05 Mie laitan tytöille välipalaa ja imuroin kodin. Vauva yrittää sammuttaa imuria.

Klo. 15:25 Rullaan matot ja pesen lattiat. En vie mattoja ulos, sillä käytin ne eilen. Otan pyykit pois koneesta.

Klo. 15:45 R soittaa ja kysyy, tuoko jotain tullessaan samalla kun tulee kotiin. Mie toivon maitopurkkia.

Klo. 16:00 Mie alan laittamaan ruokaa, perunamuusia ja lihapullia sipulilla.

Klo. 16:20 Otan pullat uunista. Laitan vauvalle maitoa.

Klo. 16:30 R tulee töistä, käy pikaisesti pesulla ja mie katan ruuan pöytään. Kaikki syö.

Klo. 16:50 Myö kaikki ollaan syöty ja päätetään, että koska ei ole pakko, myö ei mennä tänään kauppaan. Mie laitan tiskit, korjaan pöydän, pyyhin kaapit ja imuroin keittiön. R lähtee viemään roskat.

Klo. 17:00 Tytöt alkaa katsomaan Pikku Kakkosta. Meillä on tosi laiska tunnelma. R makaa sohvalla vauvan kanssa ja mie rojahdan lähimpään nojatuoliin.

Klo. 18:00-18:30 Mie käyn lenkillä naapurin kanssa. R on sillä aikaa lasten kanssa. Miun tultua keitetään kahvit.

Klo. 18:45 Mie laitan vauvalle iltapalan (pehmeää puuroa) ja maitoa.

Klo. 19:00 Mie laitan tytöille iltapalan (puuroa voisilmällä, juomaksi maitoa) samaan aikaan kun R kylvettää vauvaa.

Klo. 19:15 Tytöt iltapesujen kautta sänkyihinsä. Jutellaan hetki, luetaan iltarukous. Tytöt eivät haluaisi nukkua, koska R on ollut kotona vasta niin vähän aikaa eivätkä he ole ehtineet näkemään häntä juuri lainkaan.

Klo. 19:30 Vauva ei halua nukahtaa. Lopulta hän nukahtaa syliin. Mie kannat hänet omaan sänkyynsä.

Klo. 19:40 Tyttöjen huoneesta kuuluu tirskumista. R huikkaa, että silmät kiinni nyt.

Klo. 19:55 Mie käyn kurkistamassa ja huomaan, että tytöt nukkuu. R käy imuroimassa pikapikaa auton. Mie laitan kaksi koneellista pyykkiä pyörimään.

Klo. 20:10 R tekee herkullisia voileipiä. Syödään ja jutellaan päivän tapahtumista. Mie korjaan keittiön, silitän muutamia vaatteita ja viikkaan kuivuneet vaatteet kaappeihin omille paikoilleen. Katsotaan televisiota.

Klo. 21:15 Mie otan pyykit pois koneesta ja laitan kaikki kuivumaan. Mie katson valmiiksi seuraavan päivän vaatteet itselleni ja lapsille, R valikoi omat vaatteensa.

Klo. 21:45 Nukkumaan.