Rakas vieras,

kun sie tulet kylään meille, tulethan terveenä? Ovathan myös kaikki muut mukana olevat (perheenjäsenesi) terveitä?

Ethän tule meille pahasti flunssaisena, kovassa yskässä, kuumeessa tai influenssassa. Tulematta voit jättää myös jos teillä parhaillaan kärvistellään oksennustaudin, täiongelman tai salmonellabakteerin kanssa – tai jos tartunta-aika ei ole vielä kulunut umpeen. Ihan esimerkiksi.

Rakas vieras, älä suotta loukkaannu, mutta ethän sie tosissasi voi kuvitella että meillä ilolla otettaisiin vastaan mitään näistä taudeista.

Ethän siis kerro olevasi terve, ellet oikeasti ole?

Ethän kuvittele, ettei sairastuminen toisi meille ongelmia ja ettei meillä olisi parempaakin tekemistä kuin sairastella. Ethän myöskään kuvittele, että sairaasta perheenjäsenestäsi olisi välttämättä mukavaa kyläillä yhtään missään (muualla kuin lääkärin vastaanotolla).

Ethän siis tule meille auto kattoon asti täynnä väkeä ja paljasta tultuasi salaliittomaisesti virnistäen, että ”Tuo meidän Ramona, 6v, on muuten oksennellut tässä pari päivää ja itse asiassa oksensi äskettäin tuonne teidän rappukäytäväänkin, mutta myö nyt kuitenkin tultiin koska oltiin puhuttu tästä jo niin pitkään ja koska mie olen sen verran jästipäinen ihminen että koska miuta ei oman lapseni sairastuminen saa pysymään kotona niin tuskin se oksennustauti ketään muitakaan haittaa. Lisäksi ajateltiin, että tuo teidän rappukäytävä kaipasi jotain kiintopistettä, jonka todella voi aistia. No, joko on kahvi tulilla?”

 

Mie olen toistaiseksi terve, mutta jotenkin kummallisesti tästä pirtistä löytyy kaksi kuumeista ja erittäin flunssaista lasta, yksi oksenteleva ja ripuloiva lapsi, yksi kuumeinen ja kovin flunssainen R ja yksi erittäin pahantuulinen nainen.

Kiitos siis siitä, että kävitte meillä kylässä. Ensi kerralla mie laitan ohjeistuksen Latso diivekseen, että varmasti menee perille.

 

Vihaisesti rohisten

Kaalojuuli (tuskin havaittavaa pilkettä silmäkulmassaan)