Shokeeravia uutisia niille, jotka ajattelee ettei kaaleita Suomen urheilumenestys maailmalla kiinnosta, väärin meni.

Nimittäin ainakin täällä Mökillä avattiin eilen illalla televisio ja katsottiin jääkiekkoa. Meistä kahdesta R on se, joka enemmän urheilusta on kiinnostunut mutta kyllähän miunkin oli MM-kisojen aloitusottelu katsottava. Onneksi katsoin, sen verran jännäksihän tuo peli meni. Mie en ollenkaan muistanut miten sykettä nostavaa pelkkä television katselu voi olla.

Miun on myönnettävä että vaikka (tietenkin) Leijonien voittoa tässä tuvassa toivottiin, niin kyllä siinä 3-2 tilanteessa Saksan hyväksi mie ajattelin että tämä taisi nyt olla tässä, ja lähdin viikkaamaan pyykkejä kaappiin. Eipä olisi kannattanut, koska miun palattua maisemiin R kertoi Suomen voittaneen jatkoajalla 4-3. Harmi tietysti etten mie ollut ruudun äärellä katsomassa, mutta hienostihan Leijonat sittenkin rökittivät Saksan. Toivotaan nyt että sama menestys jatkuu. Kai miunkin täytyy jatkaa seuraamista että pysyn vähän kärryillä ajankohtaisista asioista…

Hei, miehän muuten aiemmin jaoin täällä linkin, jonka takaa löytyi mustalaiskuvia. Mie sen jutun alle kommentoinkin yhden kirjavinkin mutta mainitsen sen nyt vielä tässä uudestaan: Jos siis mustalaisaiheiset valokuvat kiinnostaa, niin mie suosittelen semmoista kirjaa ku Mikko Savolaisen ”Suomen romanit – Roma life in the 1960s and 1970s”. Kirja sisältää mustavalkoisia kuvia Suomen mustalaisista eri paikkakunnilta ja kertoo kyllä hyvin menneistä ajoista joita meitä vanhemmat ihmiset on eläneet.  Hyvä, että vanhoista ajoista on olemassa myös kirjallista materiaalia, ei tarvihe ihan kaikkea suullisesti ja laulaen viedä eteenpäin… Kirjakaupoista löytyy ostettavaksi asti, mutta varmaan kirjastotkin tuota lainaavat. Meillä tuo on omana, lähinnä kun sieltä löytyy muutama sukulainen.