Myö tultiin juuri Stadista, jossa vappumenot jatkuivat ja tunnelma oli hilpeä. Meillä olisi siinä ollut enempikin suunnitelmia, mutta keskimmäisen lapsen kiukuttelu (väsähti yhtäkkiä) toi niihin uutta näkökulmaa ja täällä myö nyt ollaan kotona.

Rehellisesti mie olin melko harmistunut siinä kun tajusin, ettei auta mikään, Mökille on lähdettävä. Lapsen tarpeiden mukaan mie olen kyllä tottunut menemään jo pitkän ajan, eihän tämä uutta ole… mutta jotenkin mie tunsin oloni mielettömän pettyneeksi, kun en saanutkaan käydä kesken olevaa, hyvää keskustelua loppuun asti tai viettää Vappua vaihteeksi jossain muualla kuin neljän seinän sisällä.

Heti perään mie taas suutuin itselleni ja miulle tuli jotenkin paha olo omista tunteistani. Lapselle mie en pahaa mieltäni näyttänyt mutta kyllähän R näki miun läpi ja kyseli ihmeissään että miksi mie otan tämän jutun näin raskaasti. Siihenhän mie en osannut vastata kuin etten tiedä ja sitä mie istuinkin jonkin aikaa miettimässä.

Ja mitä enempi mie mietin, sitä kohtuuttomammalta ja lapsellisemmalta miun reaktio alkoi miusta itsestä tuntua. Samalla miusta tuntui kuin olisin jotenkin pettänyt lapsen haluamalla jotain, mikä ei hänelle sillä hetkellä olisi ollut hyväksi.

Mie olen melkoinen piiskuri itseäni kohtaan ja joskus mie otan vanhemmuuteen liittyvät asiat rankan henkilökohtaisesti ja raskaasti, vähän liiankin. Niin myös nyt ja lopulta mie istuin parvekkeella itkemässä.

Lopulta R tuli siihen ja miun itseinhoa pursuavan avautumiseni jälkeen lausui ehdottomasti päivän parhaan kommentin: ”Kato eihän laps ja vanhin aina halua tai tarvii samoja asioita, mutta sillonhan riittää ku sä toimit lapsen parhaaks. Ei sun tarvii olla huonolla mielellä siitä mitä sä ite tunnet, ku sä kuitenki laitat lapsen ykkössijalle.”

Ja kun mie mietin, niin eipä miula ole vastaansanomista. Täten mie olen päättänyt lakata tuntemasta huonoa omatuntoa ja pahaa mieltä miun ajatuksista, jotka nyt ei kuitenkaan ketään satuta.

Näinpä mie jatkan Vapun viettoa hyvillä mielin ja santsaan toisenkin munkin.

 

Iloista ja ihanaa Vapun jatkoa kaikille!